SARI MERCİMEK UNLU LAVAŞ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

SARI MERCİMEK UNLU LAVAŞ

Malzemeler

Yarım su bardağı Kenton Ön pişirilmiş Sarı Mercimek unu
2 su bardağı Tam Buğday Unu
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su

Üzerine (isteğe bağlı)
Haşlanmış tavuk göğsü
Közlenmiş kırmızı biber
Maydanoz

Hazırlanışı

Kaseye Kenton Ön Pişirilmiş Sarı Mercimek Unu, tam buğday unu ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerine azar azar ılık su ekleyip elinize yapışmayan ancak yumuşak bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp 20 dk dinlendirin.

Dinlenen bezeleri tezgaha alın. Üzerlerine az tam buğday unu serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tavayı yağsız olarak ısıtın. Açtığınız hamuru tavaya alıp her iki tarafını orta ateşte pişirin. Pişen lavaşların üzerine temiz bir havlu örtüp 20 dakika bekletin. Lavaşı servis tabağına alın. Üzerine közlenmiş biber, haşlanmış tavuk ve maydanoz koyup rulo şeklinde sarıp servise sunun.

Afiyet olsun