SARI MERCİMEK UNLU PİZZA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

SARI MERCİMEK UNLU PİZZA

Malzemeler

Malzemeler (2 adet pizza için)

1 çay bardağı Kenton Sarı Mercimek Unu
2,5 su bardağı Tam Buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağına yakın ılık süt
1 paket Kenton Instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için
250 g rendelenmiş kaşar peyniri
8-9 adet çeri domates
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı mısır

Hazırlanışı

Kaseye Tam Buğday unu, Kenton Sarı Mercimek Unu, toz şeker, tuz ve Kenton Instant Maya ekleyip kaşık ile az karıştırın. Ortasını açıp zeytinyağı ve 1 su bardağı ılık süt ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur elinize az yapışan bir hamur kıvamını alana dek gerekirse süt ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 45 dk mayalandırın.

Mayalanan hamuru yarıya bölün. Hamurun üzerine un serpip açın. Fırına girebilen yağladığınız bir kaba hamuru koyun. Üzerine peynir serpin. Yarıya böldüğünüz domatesleri dizin. Mısır, maydanoz ve az peynir serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız pizzaları sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun