Sebzeli Kek | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton'la yaşam logo

Sebzeli Kek

Bu hafta beş çayları için hazırlayacağınız menüye Sebzeli Kek Tarifi’ni ekleyerek sebzenin en lezzetli halini misafirlerinize tuzlu kek olarak sunabilirsiniz.

Sebzeli Kek’e 1 çay bardağı Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu ekleyerek tarifi protein ve lif bakımından zenginleştirdik. Böylece kekin lezzetine bir de besleyicilik kattık.

5 çayı dedik ama siz bu keki kahvaltılarda ve ara öğün atıştırmalarında da tüketebilirsiniz. Hatta çocuklarınızın beslenme çantasında böyle bir dilim tuzlu kek harika olabilir.

Sebzeli kek nasıl yapılır? Puf puf tuzlu kek yapmanın sırları gibi kek yapmanın püf noktalarını merak ediyorsanız tarifi yapmaya başlamadan önce aşağıda sizler için eklediğimiz tarif videosunu izleyebilirsiniz.

Kenton bakliyat unları ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifleri incelemek isterseniz Bakliyat Unlu Tarifler sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Malzemeler

3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 ( bir buçuk) çay bardağı yoğurt
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu
1 çay kaşığı tuz
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1/3 (üçte bir) demet ıspanak
150 g beyaz peynir

Hazırlanışı

Kaseye yumurta, sıvıyağ ve yoğurt ekleyip 2-3 dk çırpın. Tam buğday unu, Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu, tuz, karabiber ve Kenton Kabartma Tozu ilave edip tekrar çırpın. Ufaladığınız beyaz peynir, ince doğradığınız kırmızı biber, yeşil biber ve az tuz ile ovup yumuşattığınız ıspanağı sebzeli tuzlu kek karışımına ilave edip spatula ile karıştırın. Yağlamış olduğunuz baton kek kalıbına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki fırından alıp soğutun. Dilimleyerek servise sunun.
Not: Ispanağı yumuşatmak için ince doğrayıp üzerine yarım çay kaşığı tuz serpin. Elinizle ovup çıkan suyunu süzün.

Afiyet Olsun.