Şeker Hamurlu Kalp Kurabiye | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Şeker Hamurlu Kalp Kurabiye

Malzemeler

1 paket Kenton Kurabiye Karışımı
1 yumurta
75 g margarin veya tereyağı

Üzeri için
1 paket Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamuru
Yarım paket Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamuru
Yarım çay bardağı Kenton Mısır Nişastası

Hazırlanışı

Kaseye Kenton Kurabiye Karışımı, yumurta ve margarin veya tereyağı ekleyip elinize yapışmayan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamuru tezgaha alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla açın. Kare ve kalp şeklinde kurabiye kalıbı yardımıyla hamuru kesin. Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurlarını pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından alıp soğutun.

Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamuru tezgaha alın. Üzerine Kenton Mısır Nişastası serpip açın. Üzerine dilediğiniz desen kalıp ile bastırın. Kare kurabiye kalıbıyla kesin. Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamurun üzerine Kenton Mısır Nişastası serpip merdane ile açın. Kalp kurabiye kalıbı ile kesip kalpler çıkarın. Kare kurabiyenin üzerini hafif ıslatın. Üzerine beyaz renkli şeker hamurunu koyun. Ortasını fırça yardımıyla hafif ıslatın. Kalp kurabiyeyi üzerine koyun. Son olarak kalp kurabiyeyi ıslatıp üzerine kırmızı hamuru koyun. 1 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun