SEVGİLİLER GÜNÜ – KALP KURABİYE | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

SEVGİLİLER GÜNÜ – KALP KURABİYE

Malzemeler

1 paket Kenton Kurabiye Karışımı
25 g Kenton Kakao
1 yumurta
80 g tereyağı veya margarin

Üzeri için
1 paket Kenton Yaprak Jelatin
1 çay bardağı su
1 paket Kenton Kırmızı Kalp Şekilli Dekor Pasta Süsü
1 paket Kenton Pembe Kalp Şekilli Dekor Pasta Süsü
75 g eritilmiş Kenton Beyaz Kuvertür Çikolata

kalp-kurabiye

Hazırlanışı

Derin bir kaseye 1 paket Kenton Kurabiye Karışımı, 25 g Kenton Kakao, 1 yumurta, 80 g tereyağı veya margarin ekleyip pürüzsüz bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla kalın olmayacak şekilde açın. Kalp kurabiye kalıbı yardımıyla kalpler çıkarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri alın. Daha küçük bir kalp kurabiye kalıbı yardımıyla kurabiyelerin ortalarından kalpler çıkarın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 8-9 dk pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğutun.

Kenton Yaprak Jelatini 1 çay bardağı su koyduğunuz kaba alıp yumuşaması için bekletin. Yumuşayan jelatini benmari usulü veya mikrodalga da eritin. Silikon mat bir yüzey üzerine kurabiyeleri koyun. Her kurabiyenin ortasına jelatini bekletmeden dökün. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin. Jelatin katılaştıktan sonra kurabiyenin ortasına Kenton Kenton Kırmızı ve Pembe Kalp Şekilli Dekor Pasta Süsü serpin.

Kenarlarına eritmiş olduğunuz Kenton Beyaz Kuvertür Çikolata gezdirin. 2 kurabiyeyi üzerine koyup 1 saat bekletin ve servise sunun.

Püf noktası; Kurabiyelerin ortasına jelatini dökmek için mutlaka silikon bir mat kullanın. Böylelikle jelatini katılaşmış kurabiyeleri almanız kolay olacaktır.

Afiyet olsun.

uygulama