Malzemeler
1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
7-8 yemek kaşığı su
3 yumurta
Arası için
1 paket Kenton Sade Pastacı Kreması
3 su bardağı soğuk süt
Üzeri için
2 paket Kenton Cupcake Kreması
1 su bardağı (200 ml) soğuk su
1 adet Kenton Mavi Renkli Gıda Renklendiricisi
Çeyrek paket Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamuru
Çeyrek paket Kenton Pembe Renkli Şeker Hamuru
Çeyrek paket Kenton Siyah Renkli Şeker Hamuru
2 adet Kenton Krem Şanti Torbası
2 yemek kaşığı Kenton Buğday Veya Mısır Nişastası
Hazırlanısı
Kaseye 1 paket Kenton Pandispanya Karışımı, yumurta ve su ekleyip 4-5 dk çırpın. Yağladığınız ve tabanını pişirme kağıdı ile kapladığınız 20 veya 22 cm lik kek kalıbına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirin. Pişirdiğiniz pandispanyayı fırından alıp soğutun. Ara kreması için kaseye Kenton Sade Pastacı Kreması ve soğuk süt ekleyip 3-4 dk çırpın. Soğumuş olan pandispanyayı üçe bölün. Son kat hariç ara katlarına Kenton Krem Şanti torbasına aldığınız pastacı kreması sürün. Ayrı bir kaseye Kenton Cupcake Kreması ve soğuk su ekleyip çırpın. Kremanın üzerine Kenton Mavi renklendirici damlatıp çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kremanın yarısı ile pastanızı kaplayın. Kalan yarısını yıldız duy taktığınız krem şanti torbasına alın. Kenton Siyah Renkli Şeker Hamurun üzerine Kenton Buğday ve Mısır Nişastası serpip silikonlu bir merdane ile açın. Ağız şekline uygun bir kurabiye kalıbı ile hamuru kesin. Yuvarlak duy yardımıyla da daire çıkarın. Beyaz Renkli Şeker hamur ile de göz ve 1 sayısı çıkarın. Ağız içine mini üçgen şeklinde kestiğiniz beyaz renkli hamurları koyup diş görüntüsü elde edin. Beyaz göz içerine siyah göz ve göz bebeği koyup yapıştırın. Pastanıza ağız ve gözleri yapıştırın ve yıldız duy yardımıyla her tarafını mavi renkli krema ile kaplayın. Ortasına 1 rakamını takın. 2 adet üçgen şekilde hazırladığınız pembe renkli hamurları da kulak olacak şekilde pastaya takın. 3-4 saat dinlendirip servise sunun.
Not: Kulak ve 1 rakamını çöp şişe batırıp pastaya takarsanıza daha sağlam olacaktır.
Afiyet olsun.