ŞILLIK TATLISI (ŞANLIURFA) | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ŞILLIK TATLISI (ŞANLIURFA)

Malzemeler

1şişe Kenton Krep Yap- Şekerli Vanilinli
400 ml (2 su bardağı) süt

Şerbet için
1,5 (bir buçuk) su bardağı su
1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker
Yarım yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 paket Kenton Karamelize Fındık

ŞILLIK TATLISI (ŞANLIURFA)

Hazırlanışı

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca 3-4 dk kaynatıp limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp soğutun.
Kenton Krep Yap- Şekerli Vanilin şişesine 400 ml (2 su bardağı) süt ekleyip iyice çalkalayın. Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtın. Üzerine Kenton Krep Yap döküp tavanın her tarafına yayın. Her iki tarafını da pişirip servis tabağına alın. Krep-yap hamuru bitene kadar aynı işlemleri uygulayın.
Servis tabağına 2 adet krep alın. Üzerine Kenton Karamelize Fındık serpin. Tekrar 2 adet krep koyun ve Kenton Karamelize Fındık serpin. Kalan 2 bezeyi de üzerine koyduktan sonra kare dilimlere ayırın. Şerbeti krebin üzerine gezdirin. Kalan Kenton Karamelize Fındığı serpin. 1 saat dinlendirip servise sunun.
Not: Dilerseniz şerbeti gezdirmeden önce tatlının üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.