Sodalı Kek | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Sodalı Kek

Malzemeler

4 yumurta
1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı ayçiçek yağı (1 su bardağından 1 parmak az)
1 şişe soda (200 ml)
2,5 (iki buçuk) su bardağı un
2 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzeri için
100 g eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
100 g eritilmiş Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata
1 çay bardağı file Antep fıstığı

Hazırlanışı

Derin bir kaseye yumurta ve toz şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar çırpın. Sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Sodayı ekleyip tekrar çırpın. Elediğiniz un, Kenton Kabartma Tozu ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.

Hamurdan 1 su bardağı kadar ayırın. Ayırdığınız hamurun üzerine Kenton Dark Kakao ekleyip karıştırın. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına sade kek hamurunu döküp yayın. Üzerine kakaolu kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki fırından alıp soğutun. Soğumuş olan keki ters çevirip servis tabağına alın.
Üzerine eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter Çikolata ve eritilmiş Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata gezdirin. Son olarak file Antep fıstığı serpin. Çikolata katılaşana kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyip servise sunun.

Afiyet olsun