Malzemeler
Tavuk Göğsü İçin:
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle İçin:
500 gram(2,5 su bardağı) süt
1 paket Kenton Supangle
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı Kenton Kakao
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü hazırlamak için, bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine süt ve toz şekeri ekleyip, sürekli olarak karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşmaya ve kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp bir kaba aktarın ve oda sıcaklığında bekletin.
Supangleyi hazırlamak için, ayrı bir tencereye süt ve Kenton Supangle’yi ekleyin ve sürekli olarak karıştırarak koyu olana dek pişirin. Pişen karışımı ocaktan alın ve biraz karıştırın.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tavuk göğsünü pürüzsüz ve ağdalı bir hale gelene kadar, yaklaşık 5 dakika mikserle çırpın. Hazırladığınız tavuk göğsünü tabanını suyla ıslattığınız bir servis kabına boşaltın. Üzeri kabuk olana dek oda sıcaklığında bekletin.
Üzeri kabuklaşmış olan tavuk göğsünün üzerine supangleyi dökün ve güzelce yayın. Buzdolabında soğuyana dek, yaklaşık 3-4 saat bekletin. Servis etmeden önce süzgeç yardımıyla üzerini kaplayacak kadar kakao serpiştirin. Supangleli tavuk göğsü hazır, afiyet olsun.
