SÜT DİLİMİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

SÜT DİLİMİ

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı Kenton Pudra Şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
2,5 (iki buçuk) yemek kaşığı Kenton Dark Kakao

Kreması için
1 paket Kenton Sade Krem Şanti
100 ml krema (buzdolabında beklemiş soğuk)
1 yemek kaşığı bal
1 adet Kenton Krem Şanti torbası

Hazırlanışı

Kaseye yumurta ve Kenton Pudra Şekeri ekleyip çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, Kenton Dark Kakao, Kenton Şekerli Vanilin ve Kenton Kabartma Tozu ilave edip spatula ile karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine malzemeyi döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dk pişirin. Pişen keki fırından alıp soğutun.

Ayrı bir kasede Kenton Sade Krem Santi, krema ve bal ekleyip katı bir kıvam alana dek çırpın. Buzdolabında 30 dk bekletin. Soğumuş olan keki önce yarıya daha sonra dilediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın. Hazırlamış olduğunuz kremayı yuvarlak duy taktığınız Kenton Krem Şanti torbasına alın. Kekin üzerine sıkın. Üzerine ikinci keki koyun. Kenarlarını düzeltin. Kalan tüm keklere aynı işlemi uygulayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servisde sunun.

Not: Dilerseniz keki sadece ikiye bölüp üzerine krema sürüp sandviç yapabilirsiniz. Dinlendirdikten de sonra dilimlere ayırabilirsiniz. Ancak önceden dilimlere ayırmak hazırlık aşamasını daha pratik bir hale getiriyor.

Afiyet olsun