TAHİNLİ SUSAMLI KEK | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

TAHİNLİ SUSAMLI KEK

Tahinin yer aldığı her tarifi daha da güzelleştirdiğini siz de fark ettiniz mi? Humus, tahinli kurabiye, tahinli piyaz…
Hem tuzlular hem de tatlılara yakışan tahinle kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli bir kek hazırladık. Misafirlerinizi Tahinli Susamlı Kek ile şaşırtmaya devam edin, belki de ilk defa tadacakları tahinli susamlı kekinizi gururla sunun. Bu arada tarifi hazırlamaya koyulmadan önce aşağıdaki Tahinli Susamlı Kek Videomuzu izlemeyi ihmal etmeyin.

Kekin yanına bir de sütlü tatlı yapmak isterseniz Kenton’un birbirinden lezzetli sütlü tatlılarını mutlaka inceleyin. Linki burada  Sütlü Tatlılar

Malzemeler

3 adet yumurta
1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
2,5 (iki buçuk) su bardağı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Fırın kabı için
3 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Hazırlanışı

Kaseye yumurtaları ve toz şekeri ekleyip 3-4 dk çırpın. Üzerine sütü ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Tahini ekleyin. Un, ceviz, tarçın, Kenton Kabartma Tozu ve Kenton Şekerli Vanilin ilave edip spatula ile karıştırın. Fırın kabını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Kabın her tarafını susam ile kaplayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki fırından alıp soğutun. Dilimleyerek servise sunun.

Püf Noktası; Fırın kabını sıvıyağ ile yağlamayın. Aksi taktirde susamlar kaba yapışmaz.

Afiyet Olsun