Tam Buğday Unlu Poğaça | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Tam Buğday Unlu Poğaça

Malzemeler

3 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta akı
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket Kenton Instant Maya
2 çay kaşığı tuz

Arası için
200 g beyaz peynir (az yağlı)

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi

Hazırlanışı

Kaseye tam buğday unu, yumurta akı, süt, ayçiçeği yağı, şeker, maya ve tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile örterek oda ısısında 45 dk mayalandırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle açın. Kenarına peynir koyup yarım ay şeklinde kapatın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye poğaçaları alın. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişen poğaçaları tepsiden alıp servise sunun.
Not: Kullandığınız bardak ölçüsüne göre hamurun kıvamı değişebilir. Elinize az yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur olana dek gerekirse süt veya tam buğday unu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun