3.5 su bardağı (500 g) un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1.5 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Arası için
200 g beyaz peynir
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Kaseye tam buğday unu, Kenton Kabartma Tozu, tuz ve toz şeker ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp sıvı yağ, yumurta ve yoğurt ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur kıvamını aldıktan sonra hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp elinizle açın. Ortasına peynir koyup yuvarlayarak kapatın. Pişirme kağıdı serdiğiniz veya yapışmaz bir fırın tepsisine poğaçaları dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Yoğurdun kıvamı hamurun un miktarını değiştirebilir. Elinize yapışmayan ve yumuşak kıvamlı hamur olması yeterlidir.
Afiyet olsun.
Sepetinizde ürün bulunmuyor.