Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket Kenton Maya
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
4 su bardağı un
İçi için;
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
5 yemek kaşığı tarçın
Sosu için;
1 paket labne peyniri (200 gr)
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
6 yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Hazırlanışı
Hamur için ılık süt, şeker ve Kenton Maya’yı karıştırın. Karışıma yumurtaları ve tereyağını da ekleyin. Islak karışıma unu azar azar yedirin ve hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğurun. Hamurun üzerini kapatarak bir saat kadar mayalayın.
Mayalanan hamuru yağlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun içine yumuşak tereyağını sürün, üzerine şeker ve tarçını da serpin.
Hamuru kalın rulo şeklinde sarın ve 2-3 parmak genişliğinde kesin. Hamur parçalarını aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin üzerini bir bezle örtün ve yirmi dakika ikinci kez mayalayın.
Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Çöreğin üzeri için labne, tereyağı ,Kenton Şekerli Vanilin ve Kenton Pudra Şekeri’ni çırpın.
Tarçınlı çörek hafif ılınınca kremayı üzerine sürerek hazır hale getirin. Afiyet olsun.
