Tembel Kurabiye | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Tembel Kurabiye

Malzemeler

1 paket Kenton Kabartma Tozu
120 g eritilmiş tereyağı
2/3 çay bardağı (60 ml) ayçiçeği yağı
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
2,5 (iki buçuk) su bardağı un

Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Kaseye eritilmiş tereyağı, ayçiçeği yağı, yumurta akı, sirke, un, tuz, toz şeker, karabiber, pul biber ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip yumuşak bir hamur kıvamını alana dek iyice yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Kare şeklini verin. 9 eşit parçaya bölün. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Not: Bardak ölçüleri farklılık gösterebilir. Dilerseniz 2 su bardağı un ekleyip kalan unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurabilirsiniz.

Afiyet olsun