Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao
2.5 çay bardağı un
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Üzeri için
100 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
50 g eritilmiş Kenton Beyaz Kuvertür Çikolata
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık
Hazırlanısı
Kaseye şeker ve yumurta ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. Süt
ilave edip çırpmaya devam edin. Sıvı yağ ilave edin. Un, Kenton Dark Kakao,
ceviz, 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ve 1 paket Kenton Kabartma Tozu ekleyip
çırpın. Yağlayıp
unladığınız kek kalıbına hamuru döküp
yayın. Tencereye kek kalıbını koyun. Kek kalıbına değmeyecek şekilde tencereye
kalıbın yarısına gelecek şekilde su ekleyin. Üzerini havlu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 45-50 dk pişirin. Pişirdiğiniz
keki kürdan yardımıyla kontrol edip pişkinliğini kontrol edin. Kek kalıbını
tencereden alıp soğutun. Soğumuş olan keki ters
çevirip servis tabağına alın.
Eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür
ve Beyaz Kuvertür çikolata ile süsleyin. Kenton Karamelize Fındık serpin.
Buzdolabında 30 dk bekletip servise sunun.
Afiyet olsun.