TENCEREDE KEK TARİFİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

TENCEREDE KEK TARİFİ

Kim demiş kek yapmak için fırın gerekir diye. Tencerede pişmiş, puf puf, lezzetli bir kek yapmak istiyorsanız Tencerede Kek tarifimizi öneririz. Bu kekin pişme yöntemi dışında tadını da çok seveceksiniz. Eğer fırınınız arızalandıysa, fırını olmayan bir öğrenci evindeyseniz, tam kek yapmanız gerektiğinde elektrikler kesildiyse ya da pişirme teknikleri konusunda yeni fikirler denemeyi seviyorsanız sizin için hazırladığımız Tencerede Kek Tarifi’ni mutlaka deneyin. Tarifimizi uygularken size destek olacak tarif tüyolarını da aşağıya ekledik.

Tencerede pişireceğiniz puf puf keklerinizi Kenton sosları ve Kenton Krem Şantiler ile lezzetlendirebilir, yaptığınız mis gibi keki gururla sunabilirsiniz.

Aşağıdaki tarif videosunu izlemeden tarifi hazırlamaya koyulmayın.

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao
2.5 çay bardağı un
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzeri için

100 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
50 g eritilmiş Kenton Beyaz Kuvertür Çikolata
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık

Hazırlanışı

Kaseye şeker ve yumurta ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya devam edin. Sıvı yağ ilave edin. Un, Kenton Dark Kakao, ceviz, 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ve 1 paket Kenton Kabartma Tozu ekleyip çırpın. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru döküp yayın. Tencereye kek kalıbını koyun. Kek kalıbına değmeyecek şekilde tencereye kalıbın yarısına gelecek şekilde su ekleyin. Üzerini havlu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 45-50 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki kürdan yardımıyla kontrol edip pişkinliğini kontrol edin. Kek kalıbını tencereden alıp soğutun. Soğumuş olan keki ters çevirip servis tabağına alın. Eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür ve Beyaz Kuvertür çikolata ile süsleyin. Kenton Karamelize Fındık serpin. Buzdolabında 30 dk bekletip servise sunun.

Afiyet Olsun!

Not: 

1-Kek hamurunun kabarmasını dikkate alarak kalıbın yarısından fazla olmayacak şekilde hamuru kalıba dökün.

2-Keki pişirirken ilk 30 dk kapağını açmayın. 30 dk dan sonra ara ara kontrol edip ısıyı ve pişmesini kontrol edebilirsiniz.

3-Kek kabarırken kapağa yapışmaması için derin bir tencerede pişirin.

4-Tencereye eklediğiniz suyun kek pişerken içine girmemesi için kalıbın yarısından fazla olmayacak şekilde su ekleyin.

Diğer Kenton Kek Tariflerini incelemek için Kek Tarifleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.