TRİLEÇE | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

TRİLEÇE

Malzemeler

3 adet yumurta

Islatma sosu için: 2,5 (iki buçuk) su bardağı süt

Karamel sos için: 1 su bardağı su

TRILECE

Hazırlanışı

Kekin Hazırlanması
Kek karışımına 3 adet yumurta ilave edip mikser ile önce düşük devirde, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpınız. Hamuru 22×22 cm ebatlarındaki yağlanmış ısıya dayanıklı kare kalıba dökünüz. 180°C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişiriniz. Fırından aldığınız keki soğumaya bırakınız (yaklaşık 5 dakika).

Kek soğurken ayrı bir kapta 500 ml (2,5 su bardağı) süt ile Islatma sosunu çözününceye kadar iyice karıştırınız.

Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra ıslatma sosunu iyi çekmesi için keki çatal ile deliniz. Islatma sosunu kekin üzerine gezdirerek dökünüz ve sosu çekene kadar bekleyiniz. Islak keki buzdolabında soğutunuz.

Karamel Sosun Hazırlanması ve Servis
200 ml (1 su bardağı) suyu bir cezveye boşaltınız. Üzerine Karamel Sos karışımını ilave ediniz. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alınız. Kabuk tutmasını engellemek için arada karıştırarak oda sıcaklığına kadar soğutunuz.

Islak kek karışımını buzdolabından çıkartınız. Üzerine Karamel sosu yayınız. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapınız.

Afiyet olsun.