Trileçe | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Trileçe

Trileçe

Trileçe; Karamelin süt ile mükemmel uyumu! Namı değer trileçe tatlısı topraklarımıza Arnavutluktan gelmiş, hafifliği ile gönülleri fethetmiştir. Şimdi evde yapmak çok kolay!

KUTUNUN İÇİNDEN ÇIKANLAR:

160 g Kek Karışımı
80 g Islatma Sosu
50 g Karamel Sos

TARİFE GÖRE İLAVE EDİLECEK MALZEMELER:

Kek için:
3 adet yumurta

Islatma Sosu için:
500 ml (2,5 su bardağı) süt

Karamel Sos için :
200 ml (1 su bardağı) su
Kekin hazırlanması

Kek toz karışımına 3 adet yumurta ilave edip mikser ile önce düşük devirde, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Hamuru 22×22 cm ebatlarındaki yağlanmış ısıya dayanıklı kalıba dökün. 180°C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın (yaklaşık 10 dakika).

Kek soğurken ayrı bir kapta 500 ml (2,5 su bardağı) süt ile 80 g Islatma sosunu çözününceye kadar iyice karıştırın.

Kek ılıdığında ıslatma sosunu iyi çekmesi için keki çatal ile delin. Islatma sosunu kekin üzerine gezdirin ve sosu çekene kadar bekleyin. Islak keki buzdolabında soğutun.

2 Karamel Sosun hazırlanması ve servis

200 ml (1 su bardağı) suyu bir cezveye boşaltın. Üzerine 50 g Karamel Sos karışımını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alın. Kabuk tutmasını engellemek için arada karıştırarak oda sıcaklığına kadar soğutun.

Islak kek karışımını buzdolabından çıkartın. Üzerine Karamel sosu yayın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

ENERJİ ve BESİN ÖĞELERİ 100 g. tarifine göre hazırlanmış üründe
Enerji (kcal)-(kj) 146-616
Yağ (g)    3,43
Karbonhidrat (g) 24,4
Protein (g)     4,38

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

  • Buğday Unu
  • Yağlı Süttozu
  • Buğday Nişastası
  • Buğday İrmiği
  • Yağsız Süttozu