Malzemeler
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday unu
2 yemek kaşığı Kenton Kakao
1 tatlı kaşığı Kenton Kabartma tozu
1 yumurta
75 ml (7-8 yemek kaşığı) süt
75 ml (7-8 yemek kaşığı) sıvı yağ
Limonlu Krema İçin
75 g (1 paket) Kenton Sade Krem Şanti
150 ml (1,5 su çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş limonata
Çilekli Krema İçin
75 g (1 paket) Kenton Çilekli Krem Şanti
150 ml (1,5 su çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Hazırlanısı
Tabanı için, çırpma kabına koyduğunuz yumurta ve toz şekeri 2 dakika çırpınız. Sıvı yağ, süt ekleyip tekrar çırpın. Son olarak elediğiniz un, kakao ve kabartma tozunu ilave ederek spatula ile karıştırınız. Hamuru 22 cm çapında, tabanı ve yanları yağlanmış kelepçeli kalıba döküp üzerini düzeltiniz. 160-170 °C (önceden ısıtılmış) de ve 20-25 dakika pişiriniz. Fırından alıp iyice soğuması için bekletiniz.
Limonlu krema için, Kenton Sade Krem Şanti’ye 150 ml buzdolabında soğutulmuş limonata ilave ediniz. Elektrikli mikser ile 20-30 saniye düşük hızda, 2-3 dakika yüksek hızda çırpınız. Soğumuş olan kek tabanının üzerine döküp spatula yardımıyla düzeltiniz.
Çilekli krema için, Kenton Çilekli Krem Şanti’ye 150 ml buzdolabında soğutulmuş süt ilave ediniz. Elektrikli mikser ile 20-30 saniye düşük hızda, 2-3 dakika yüksek hızda çırpınız. Limonlu krema karışımının üzerine döküp spatula yardımıyla düzeltiniz. Buzdolabının derin dondurucu kısmında en az 5-6 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Buzdolabından çıkardıktan kısa bir süre sonra servis edilmesi önerilmektedir. Kalan pastayı tekrar derin dondurucuda saklayınız.
Afiyet olsun.
