150 ml (1,5 çay bardağı) ılık süte Kenton Instant mayayı ilave edin ve 5 dakika bekletin. Donut karışımına hazırladığınız maya karışımını ve “Tarife Göre İlave Edilecekler” kısmında bahsedilen malzemeleri ilave ederek yumuşak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp oda sıcaklığında, hamur hacmi iki katına çıkana kadar, en az 45 dakika bekletin. Mayalanmış hamuru merdane yardımıyla yarım santimetre kalınlığında açın. Kalıbı kullanmadan önce unlayın. Kalıp yardımıyla hamuru kesin. Hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip üzerini streç film ile kapatın, en az 20 dakika mayalandırın. Derin bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyun. Mayalanmış hamuru orta şiddetteki ateş üzerinde çok kızgın olmayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kevgir ile yağdan aldığınız donutları Kenton Renkli Glazürler, Bitter veya Beyaz Çikolata Kuvertür ile kaplayarak, Kenton Pasta Süsleri ile süsleyebilirsiniz.
KUTUNUN İÇİNDEN ÇIKANLAR:
305 g Un Karışımı
1 paket Kenton Instant maya
1 adet kalıp
TARİFE İLAVE EDİLECEKLER
1 yumurta
50 g (2 yemek kaşığı) tereyağı
150 ml (1,5 çay bardağı) ılık süt
Buğday Unu, Şeker, Hamur Mayası (Saccharomyces Cerevisiae), Emülgatör (Sorbitan Monostearat), Tuz.
ENERJİ ve BESİN ÖĞELERİ | 100 g tarifine göre hazırlanmış donut |
Enerji (kj)-(kcal) | 1285-305 |
Yağ (g) | 10 |
-Doymuş yağ (g) | 6,1 |
Karbonhidrat (g) | 46 |
-Şekerler (g) | 7,2 |
Protein (g) | 7,8 |
Tuz (g) | 0,53 |
Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.
Sepetinizde ürün bulunmuyor.