Malzemeler:
500 gram Kenton Damla Çikolata
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı Kenton Pudra Şekeri (250 gr)
7 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı (30 gr)
Kalıbı yağlamak için:
1/4 tatlı kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
10-15 adet böğürtlen (isteğe göre)
Yapılışı:
İlk olarak Kenton Damla Çikolata’yı cam bir kabın içerisine alın. Yanına tereyağı da ekleyin. Kaynar suyun olduğu bir tencereye çikolatalı cam kabı koyun ve benmari usulü eritin. Bir kabın içine yumurta ve Kenton Pudra Şekeri’ni alarak mikser yardımıyla karıştırın. Şeker eridikten sonra, benmari usulü eritilmiş çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın. Elenmiş unu ve Kenton Şekerli Vanilin’i kek harcının içerisine azar azar ekleyin. Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kaplarını (sufle kabı) tereyağı ile yağlayın. Üzerine hafifçe un serpiştirin.Hazırladığınız çikolatalı harcı kalıplara dökerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-12 dakika kadar pişirin.Fırından çıkan akışkan volcano keki, vanilyalı dondurma veya böğürtlen ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
