YOĞURT TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

YOĞURT TATLISI

Malzemeler

3 adet yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzeri için
1 poşet sade Kenton Krem Şanti
1 su bardağına yakın soğuk süt

Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Hazırlanışı

Tencereye şeker ve suyu alın. Orta ateşte kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.

Kaseye yumurta ve toz şekeri ekleyip çırpın. Yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, irmik, Kenton Kabartma Tozu, Kenton Şekerli Vanilin ekleyip mikser ile az çırpın. Az yağlanmış kare veya dikdörtgen bir fırın kabına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dk pişirin. Fırında çıkardığınız yoğurt tatlısını keskin bir bıçak ile dilimlere ayırın. Üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.

Kenton Krem Santi ve soğuk sütü mikser ile çırpın. Yoğurt tatlısının üzerine krem şantiyi sürüp servise sunun.

Afiyet olsun.