Zarf Kurabiye | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Zarf Kurabiye

Malzemeler

1 adet yumurta
250 g tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
2/3 su bardağı (120 g) Kenton Pudra Şekeri
1 su bardağı (120 g) Kenton Mısır Nişastası
3 su bardağı (430 g) un
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Arası için
2 çay bardağı dilediğiniz marmelat

Hazırlanışı

Kaseye yumurta, tereyağı, Kenton Pudra Şekeri, Kenton Mısır Nişastası, un ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip elinize yapışmayan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamuru tezgaha alın. Üzerine ve altına az un serpip merdane yardımıyla açın. Hamurdan kare şekiller çıkarın. Kalan hamuru da aynı şekilde açıp minik kalpler çıkarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye kare kurabiyeleri dizin. Ortasına 1 çay kaşığı marmelat koyun. Üç kenarı birleştirip açık zarf görünümü elde edin. Birleşme yerine kalp koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilıdıktan sonra servise sunun.

Afiyet olsun