ZENCEFİLLİ HAVUÇLU KEK | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ZENCEFİLLİ HAVUÇLU KEK

Malzemeler

2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker (Bir su bardağından 2 parmak az)
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
1.5 (bir buçuk) su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım paket Kenton Karamelize Fındık
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın

havuçlu-kek-dilimli

Hazırlanışı

Derin bir kaba yumurta ve toz şeker ekleyip mikser ile çırpın. Üzerine süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Havuç ve zencefil rendesi ilave edip spatula ile karıştırın. Un, tarçın,1 paket Kenton Kabartma Tozu ve 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak Kenton Karamelize Fındık ilave edip az karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-45 dk pişirin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.

Mikser kabına 1 poşet Kenton Krem Şanti, labne peyniri ve 1 çay bardağı soğuk süt ekleyip çırpın. Soğumuş olan kekin üzerine kremayı döküp yayın. Havuç ve Kenton Karamelize Fındık serpip servise sunun.
Not: Kekin üzerine serptiğiniz rendelenmiş havucun kararmaması için üzerine 2 tatlı kaşığı limon suyu gezdirip karıştırın.

Afiyet olsun.