ZENCEFİLLİ HAVUÇLU MUFFİN | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ZENCEFİLLİ HAVUÇLU MUFFİN

Malzemeler

Muffin için
2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker (Bir su bardağından 2 parmak az)
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
1.5 (bir buçuk) su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım paket Kenton Karamelize Fındık
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Varilin
2 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
1 poşet Kenton Meyve Suyu İle Hazırlanan Krem Şanti
1 su bardağı soğuk nar suyu
Kenton Krem Şanti Torbası

havuçlu-muffin

Hazırlanışı

Derin bir kaba yumurta ve toz şeker ekleyip mikser ile çırpın. Üzerine süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Havuç ve zencefil rendesi ilave edip spatula ile karıştırın. Un, tarçın, 1 paket Kenton Kabartma Tozu ve 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak Kenton Karamelize Fındık ilave edip az karıştırın. Muffin tepsisine muffin kağıtlarını dizin. Üzerine hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirin.Pişen muffinleri fırından çıkarıp soğutun.

 

Mikser kabına 1 poşet Kenton Meyve Suyu İle Hazırlanan Krem Şanti ve 1 su bardağı soğuk nar suyu ekleyip çırpın. Yıldız duy taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına kremayı alın. Muffini 3 dilime ayırın. Kup veya kaseye 1 dilim kek koyup üzerine kremayı sıkın. Bu şekilde 3 kat olacak şekilde tatlınızı hazırlayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun.