ZEYTİNLİ AÇMA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ZEYTİNLİ AÇMA

Malzemeler

500 g un (3,5 su bardağı)
50 g tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket Kenton Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağına yakın ılık su

Arası için
1 su bardağı zeytin ezmesi

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Derin bir kaseye un, toz şeker, tuz ve Kenton Instant Maya ekleyip karıştırın. Üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağı, sıvıyağı ve 1 su bardağı ılık su ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur kıvamını alana dek su ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dk mayalandırın.

Mayalanan hamuru tezgaha alıp az yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. Her bezeyi uzunlamasına merdane ile az açın. Uzunlamasına zeytin ezmesi koyup her iki ucunu sıkıca kapatın. Rulo haline getirip her iki ucundan kıvırıp simit şeklini verin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye tüm açmaları alın. Yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Bezelerin büyüklüğünü hazırlamak istediğiniz açmanın büyüklüğüne göre ayarlayın.

Afiyet olsun