ZEYTİNLİ KEK | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ZEYTİNLİ KEK

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı yoğurt (200 g)
2/3 su bardağı sıvıyağ (110 ml)
6-7 dal ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
Yarım su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2,5 (iki buçuk) su bardağı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1,5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz

Üzeri için
Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
3-4 çeri domates

zeytinli-kek-dilimli-yakın

Hazırlanışı

Derin bir kaba yumurta, yoğurt ve sıvıyağı alıp mikser ile çırpın. Üzerine peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, ceviz ve dereotu ekleyip spatula ile karıştırın. Un, tuz ve 1 paket Kenton Kabartma Tozu ekleyip tekrar karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayıp az un serpin. Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dk pişirin.Pişen keki fırından çıkarıp soğutun.

Soğuyan kekin üzerine ince kıyılmış dereotu serpip çeri domatesler ile süsleyin ve servise sunun.

Afiyet olsun.