Zürafa Rulo Pasta | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Zürafa Rulo Pasta

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı + 2 tatlı kaşığı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı kakao
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
1 fiske tuz
2 adet muz

Kreması için
1,5 su bardağı soğuk süt
1 poşet Kenton Pastacı Kreması

Hazırlanışı

Yumurta sarısı ve beyazını ayırın. Kaseye yumurta sarıları ve toz şeker ekleyip mikser ile şeker eriyene dek çırpın. Süt ilave edip çırpmaya devam edin. 1 su bardağı un, Kenton Kabartma Tozu ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip spatula ile karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kek hamurundan 4 yemek kaşığı ayırın. Ayırdığınız kek hamuruna 2 tatlı kaşığı un ekleyip karıştırın. İnce uçlu duy taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına kek hamurunu alın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye zürafa deseni yapın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında en fazla 2 dk pişirip fırından alın ve soğutun.

Yumurta beyazının üzerine 1 fiske tuz ekleyip kar beyazı kıvamını alana dek çırpın. Kalan kek hamuruna Kenton Dark Kakao ekleyip karıştırın. Üzerine yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyip kar beyazını söndürmeden spatula ile karıştırın. Fırından çıkardığınız zürafa desenin üzerine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında en fazla 12-14 dk pişirip fırından alın. Sıcak iken üzerine pişirme kağıdı koyup sıkmadan rulo haline getirin.

Kreması için kaseye soğuk süt ve Kenton Pastacı Kreması ekleyip mikser ile 2-3 dk çırpın. Soğumuş olan kekin üzerine kremayı döküp yayın. Kısa kenarına muzları koyun. Rulo şeklinde sarıp pişirme kağıdı ile kaplayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun.