Malzemeler
1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
ı su
3 yumurta
Arası için
1 paket Kenton Sade Pastacı Kreması
3 su bardağı soğuk süt
1 paket Kenton Karamel Küpleri
Üzeri için
2 poşet Kenton Sade Krem Şanti
1,5 (bir buçuk) su bardağı soğuk süt
1 adet Kenton Mavi Gıda Renklendiricisi
1 adet Kenton Kırmızı Gıda Renklendiricisi
3 adet Kenton Krem Şanti Torbası
1 adet Kenton Turuncu Renkli Granül Pasta Süsü
30 g Kenton Siyah Şeker Hamuru
Hazırlanısı
Kaseye 1 paket Kenton Pandispanya Karışımı, yumurta ve su ekleyip 4-5 dk çırpın. Yağladığınız ve tabanını pişirme kağıdı ile kapladığınız 20 veya 22 cm lik kek kalıbına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirin. Pişirdiğiniz pandispanyayı fırından alıp soğutun. Ara kreması için kaseye Kenton Sade Pastacı Kreması ve soğuk süt ekleyip 3-4 dakika çırpın. Soğumuş olan pandispanyayı üçe bölün. Son kat hariç ara katlarına Kenton Krem Şanti torbasına aldığınız pastacı kreması sürüp Kenton Karamel Küpleri serpin.
Ayrı bir kaseye Kenton Sade Krem Şanti ve soğuk süt ekleyip 3-4 dakika çırpın. Krem Şantiyi yarıya bölün. Yarıya böldüğünüz kaseyi tekrar yarıya bölün ve iki kaseye Kenton Kırmızı ve Mavi Gıda Renklendiricisi ekleyip karıştırın. Kırmızı ve mavi krema elde edin. Yıldız duy taktığınız Kenton Krem Şanti Torbalarına alın. Pastanın dışını beyaz krema ile ince bir tabaka olacak şekilde kaplayın.
Kenton Siyah Renkli Şeker Hamurunu merdane yardımıyla açın. Pastanın yüksekliğini baz alarak üçgen kesin ve pastaya yapıştırarak kapı görünümünü elde edin. Pastanın üst kısmını 8 eşit üçgene bölün. Kenar kısımlarını da 16 ya bölün. Üst kısmını sırayla beyaz ve kırmızı krema ile kaplayın. Aynı şekilde kenar kısımlarına da beyaz ve kırmızı krema sıkın. Pastanın üst kenar kısmını kaplayacak şekilde mavi krema sıkın. Son olarak üst beyaz kremanın yarısına Kenton Turuncu Renkli Granül Pasta Süsü serpin ve servise sunun.
Not: Daha büyük bir kalıp ile pandispanyanızı pişirmek isterseniz krem şanti ölçüsü yeterli gelmeyebilir, böyle bir durumda 3 poşet Kenton Sade Krem Şanti ve 2,5 (iki buçuk) su bardağı soğuk süt kullanmanızı tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.