Malzemeler
1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
3 yumurta
1 çay bardağı balkabağı püresi
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
Arası için
1 paket Kenton Sade Pastacı Kreması
1 çay bardağı balkabağı püresi
2 su bardağı soğuk süt
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Üzeri için
2 paket Kenton Cupcake Kreması
100 g labne peyniri
120 ml soğuk su
Yarım paket Kenton Sarı Renkli Şeker Hamuru
Çeyrek paket Kenton Kırımızı Renkli Şeker Hamuru
Çeyrek paket Kenton Yeşil Renkli Şeker Hamuru
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
1 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası
Hazırlanısı
Kaseye Kenton Pandispanya Karışımı, yumurta, tarçın, zencefil ve balkabağı püresi ekleyip 4-5 dk çırpın. Yağlamış olduğunuz 20-22 cm genişliğinde bir kek kalıbına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki fırında alıp soğutun. Soğuduktan sonra 3 kata ayırın.
Ayrı bir kaseye Kenton Sade Pastacı Kreması ekleyin. Üzerine süt ve balkabağı püresi ilave edip 3-4 dk çırpın. Hazırladığınız kremayı Kenton Krem Şanti Torbasına alın. Torbanın ucunu kesip pastanın son katı hariç her katına sıkın.
Üzeri için kaseye Kenton Cupcake Kreması, suyunu süzdüğünüz labne peyniri ve soğuk su ekleyip 3-4 dk çırpın. Karışımın üçte birini yıldız duy taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına alın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Yıldız duy taktığınız krema ile pastanızın üzerine eşit aralıklarla sıkın.
Kenton sarı ve kırmızı şeker hamurlarını az karıştırıp yarıya bölün. Birinci hamuru tam karıştırıp turuncu rengini elde edin. Hamurdan yuvarlak topların. İp yardımıyla hamurun üzerine çizgiler yapıp balkabağı görünümünü elde edin. Ortasına delik yapıp az ıslatın. Yeşil renk hamur ile sap yapıp çukura yerleştirin. Hamurun üzerindeki yıldız kremaların üzerine koyun. Az karıştırdığınız görünümü hareli olan hamuru tezgaha alıp üzerine Kenton Mısır Nişastası serpin. Merdane yardımıyla açın. Yaprak şeklinde kopat kalıp ile yaprakları çıkarın. Pastanızın kenarını kaplayın. 2 saat dinlendirip servise sunun.
Not: Balkabağı püresi için 3-4 dilim balkabağını buharda veya az suda haşlayıp el blenderi ile ezin. Soğuduktan sonra tarifte kullanın.
Pastanın üzeri için hazırladığınız balkabağı ve yaprak hamurlarının düzgün durması için servis edeceğiniz gün pastanın üzerine koyun.
Afiyet olsun.