Malzemeler:
Hamuru için:
100 gram tereyağı
40 gram süt(1/4 çay bardağı)
40 gram sıvı yağ(1/4 çay bardağı)
½ su bardağı Kenton Pudra Şekeri
1 adet yumurta
1çay kaşığı Kenton Kabartma Tozu
1/2su bardağı Kenton Buğday Nişastası
2-3su bardağı un (aldığı kadar)
İç harcı için:
4 adet elma
6 yemek kaşığı Kenton Karamel Sıvı Sos
1 kase ceviz içi
1/2tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hamuru için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve hamuru üstü kapalı şekilde dolapta 15 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken iç harcınızı hazırlayın. Bunun için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Küçük bir tavada Kenton Karamel Sıvı Sos’u ve elmaları yaklaşık 5-6 dakika kavurun. Ocaktan alıp tarçını ceviz içini ekleyin ve soğumaya bırakın. Dolaptan çıkardığınız hamurun yarısından fazlasını tabanını tereyağı ile yağladığınız orta boy tart kalıbının tabanına yayın.
Elinizle bastırarak her yerinin kalıba yapışmasını sağlayın. Üzerine elma harcınızın tamamını yerleştirin. Kalan hamurla da üzerine dilediğiniz şekilleri yapın. 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.